چگونه درخت زردآلو بکاریم؟ / چگونه درخت زردآلو پرورش دهیم؟

زردآلو یکی از میوه های محبوب فصل تابستان است که برخی زادگاه تولید آن را شمال کشورچین و همینطور سیبری مینامند. زردالو یک میوه زرد رنگ هسته دار است. داخل هسته آن مغز زردالو وجود دارد که اغلب شیرین و قابل خوردن است و به عنوان آجیل و خشکبار هم استفاده می شود. اینکه میگوییم اغلب قابل خوردن است به این دلیل است که گاهی مغز هسته زردالو به مرور زمان تلخ می شود.

از خواص و فواید میوه زردآلو می توان به خواص ضد سرطانی آن و کمک به رفع تشنگی اشاره کرد. علاوه بر این مصرف زردآلو از پوسیدگی دندان نیز جلوگیری می کند.

از ویژگی های ظاهری درخت زردآلو می توان به ارتفاع حدود ۵ متری آن اشاره کرد. البته فاصله بین درختان زردآلو در باغ هم باید بین ۶ تا ۷ متر باشد. علاوه بر این برگ های درخت زردآلو تقریبا قلبی شکل است و رنگ آن سبز مایل به زرد می باشد. البته برگ های انتهایی درخت زردآلو قرمز رنگ است. شکوفه های درخت زردآلو اندازه ی درشتی داشته و رنگشان قرمز است که به دو صورت نر و ماده وجود دارند.

زردالو در انواع گوناگونی وجود دارد که می توان به نوع بادامی، قیفی، سفید، درشت و … اشاره کرد.

درخت زردآلو به درخت هلو شباهت بسیاری دارد ومی توان گفت هم در مناطق گرمسیر و هم مناطق سردسیر کشت میشود. در مناطق با آب و هوای سرد بعد از ۲ سال و در مناطق با آب و هوای گرم بعد از حدود ۴ سال شروع به میوه دادن میکند. البته لازم به ذکر است که درخت زردآلو در مناطق معتدل با اب و هوای گرم بهتر از سایر مناطق رشد می کند. اگر به هر دلیلی مجبور بودید که در منطقه ای با آب و هوای سرد درخت زردآلو بکارید باید این کار را در مقابل آفتاب انجام دهید. درخت زردآلو نمی تواند سرمای بسیار شدید را تحمل کند.

اگر بخواهیم درباره زمین موردعلاقه برای درخت زردالو بگوییم آن زمینی است که گرم باشد و چون قابلیت نفوذ بیشتری دارد بهترین زمین و مناسب ترین زمین برای درخت زردآلو است ولی در زمین هایی که از رطوبت بالایی برخوردار است و یا خاک آن سنگین است خلاف این امر صادق است. در کل بهتر است از خاک معمولی و سبک برای کاشت بذر زردالو استفاده کنید.

علاوه بر توجه به خاک و زمین مناسب کاشت بذر زردآلو باید به این نکته هم توجه کرد که خاک به تغذیه و مواد مغذی نیاز دارد باید به درستی کوددهی شود. می توانید از کودهای دامی خیلی پوسیده استفاده کنید. البته کوددهی خیلی ضروری نیست فقط در صورتی استفاده از کود به مقدار زیاد توصیه می شود که درخت دچار کمبود مواد مغذی باشد به این صورت که رشد کندی داشته باشد و یا گلدهی آن به اندازه کافی نباشد. بهترین کود به این منظور، کود هربان است.

در خصوص نحوه آبیاری درخت زردآلو باید به این نکته توجه کرد که درخت زردآلو در سال های اولیه رشد به آب بیشتری برای رشد نیاز دارد . این آبیاری باید به مصورت منظم و پیوسته صورت پذیرد. البته مقدار آبیاری باید متناسب با شرایط محیط مورد نظر باشد. درضمن برای آبیاری می توانید از هر روشی به جز کرت بندی استفاده کنید. علت اینکه توصیه میشود از روش کرت بندی اصلا استفاده نشود این است که با این روش باعث می شود ریشه های درخت نتوانند به درستی تنفس داشته باشند و سبب بیمار شدن ریشه و در نهایت درخت شود. در روش سنتی ۷ تا ۱۰ هزار متر مکعب آب برای درخت زردآلو تامین می شود در مقابل در روش آبیاری به شیوه قطره ای هم میزان آبی که می تواند تامین شود در حدود ۵ هزار متر مکعب می باشد. در کل از هر روشی که استفاده می کنید باید دقت کنید آب با طوقه درخت تماسی نداشته باشد.

درخت زردآلو هم مانند بسیاری از درختان دیگر ممکن است دچار آفات و بیماری هایی شود و حساسیت های زیادی دارد. برای مثال اگر درخت زردآلو دچار زخم شود در معرض خطر از سوی آفات است. برای تشخیص این آفات میتوان پوسته آن را بررسی کرد که اگر به آسانی جدا شود و یا تنه درخت حالت پوکی داشته باشد احتمال بیماری درخت زردآلو بسیار است.

آفاتی که ممکن است درخت زردالو به آن دچار شود عبارتند از ؛

شته، شپشک، کنه تار عنکبوتی، مگس میوه، پیچاننده برگ، زنبور مغز خوار زردآلو، سوسک چوبخوار و…

بیماری هایی که درخت زردالو را دچار مشکل می کند عبارت است از بیماری هایی نظیر پوسیدگی قهو ه ای ، شانکر باکتریایی ، سفیدک پودری ، پژمردگی به دلیل قارچ ورتیسلیوم که برای جلوگیری و درمان این بیماری ها باید درخت در زمان شکوفه دهی سمپاشی شود.

درخت زردالو برای رشد و پرورش به نور کافی  و کامل نیاز دارد. این مقدار کافی باید حدود ۸ ساعت در شبانه روز باشد. اگر نور کافی به درخت زردالو نرسد و در مکان کم نور قرار گرفته باشد رشد درخت ضعیف و کند می شود و در کیفیت محصول نتیجه عکس میگذارد. سعی کنید که رطوبت درخت حل شود تا در فصل تابستان دچار مشکل نشود.

روش های مختلفی برای تکثیر این نهال وجود دارد که رایج ترین آن دو روش کاشت مستقیم بذر میوه آن و کاشت از طریق پیوند زدن است. باید بگوییم که روش پیوند زدن بسیار مناسب تر و سریع تر است.

روش اول که کاشت درخت زردالو از طریق هسته آن صورت می گیرد زمانی قریب به ۴ سال به طول می انجامد تا هسته زردالو بارور شود و سه ماه طول می کشد تا در سرمای ۵- درجه جوانه بزند.

حال باهم به توضیح این روش می پردازیم؛

بعد از اینکه هسته زردالو را از میوه جدا کردید باید آن را داخل خاک اره یا پیت ماس قرار دهید. این کار باعث می شود رطوبت خود را به خوبی حفظ کند. البته این رطوبت باید به مقدار نیاز باشد پس از خیس کردن آن خودداری کنید. بهتر است قسمت چوبی هسته را جدا کنید تا عمل جوانه زنی سریع تر و راحت تر صورت پذیرد.  سپس باید دانه را داخل خاکی به عمق ۳ برابر قطر هسته قرار داده و در درمایی مناسب ترجیحا ۲۰ درجه سانتی گراد بگذارید و منتظر بمانید تا به نتیجه مورد نظر برسید. نزدیک یک ماه زمان لازم است تا دانه جوانه زده و آماده شود.

درخت زردالو برای بهبود رشد خود به هرس کردن هم نیاز دارد. هرس کردن باید در زمان مناسب انجام شود. زمان مناسب آن اواخر فصل زمستان تا اوایل فصل بهار است. هرس کردن باعث می شود برگ ها و شاخه های پیر یا بیمار از درخت جدا شوند و باعث بیماری سایر برگ ها وشاخه ها نشوند. علاوه بر این هرس کردن باعث می شود از رشد بیش از حد برخی شاخه ها و درخت جلوگیری شود و به این ترتیب اجازه ی نور کافی به تمام نقاط درخت صادر می شود.

درکل اگر بخواهید به محصولی با کیفیت و عالی برسید باید از نهالی که می کارید به اندازه کافی نگهداری کنید زیرا هر موجود زنده ای برای ادامه حیات نیاز به مراقبت و توجه دارد.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *