انواع درخت میوه؟ روش های کاشت انواع نهال میوه به چه شکل است؟

درخت میوه چیست؟

درخت میوه به درختی  گفته می شود که قادر به بارآوری باشد یعنی میوه بدهد. تقریبا همه درختانی که گل می دهند دارای میوه هستند ولی میوه برخی از این درختان خوراکی نبوده و جنبه تزئینی دارد مانند درخت کاج.

میوه چیست؟

به طور کلی میوه یکی از مهم ترین مواد غذایی است که باید در وعده غذایی هر فردی گنجانده شود. میوه ها از فواید زیادی برخوردارند و در تامین انرژی مضاعف در هر فرد نقش ویژه ای دارند.

هر فرد بالغ بهتر است روزی ۲ الی ۴ میوه را در وعده های غذایی خود جا دهد تا با مصرف میوه از ابتلا به برخی بیماری ها در امان باشد. علاوه بر این نکته ای که بسیار حائز اهمیت است این است که مصرف میوه ها نقش بسیار پر رنگی در شادابی پوست و مو دارند .

انواع میوه:

میوه ها انواع مختلفی دارند؛ برخی میوه ها به صورت خام و تازه استفاده می شود و برخی میوه ها مثل بادام، پسته و سایر خشکبار به صورت بو داده هم قابل مصرف هستند ولی بهتر است به صورت خام مصرف شود تا خواص خود را از دست ندهد. البته مصرف کمپوت میوه به علت داشتن قند مصنوعی و مواد افزودنی توصیه نمی شود.

میوه ها در طعم ها و مزه های مختلفی وجود دارند و هر کدام خواص مخصوص خود را دارند. هر کسی می تواند در صورت نداشتن حساسیت از هر میوه ای مطابق میل خود استفاده کند زیرا میوه ها در صورتی که به اندازه مصرف شوند ضرر و زیانی نخواهند داشت مگر اینکه فرد نسبت به نوعی میوه خاص آلرژی داشته باشد و در صورت مصرف دچار حساسیت شود.

میوه ها اکثرا دارای کالری کمتری هستند و به علت داشتن قند طبیعی چاق کننده نیستند. میوه ها سرشار از انواع ویتامین ها و مواد معدنی مختلف هستند. مرکبات دارای ویتامین ث و میوه هایی مثل طالبی، شلیل، زردآلو و… دارای ویتامین آ هستند.

کاشت نهال میوه:

پس از خواندن مطالب بالا حتما به فکر کاشت نهال میوه در حیاط خانه ی خود و یا ایجاد یک باغ پر از درختان میوه و باغداری حرفه ای افتاده اید. به طور حتم هر فردی علاقه دارد میوه طبیعی که به صورت طبیعی تولید می شود را مصرف کند ولی این مورد همیشه امکان پذیر نیست و اکثر میوه هایی که وارد بازار می شوند به صورت گلخانه ای و مصنوعی تولید شده اند که خواص و مزه و طعم میوه طبیعی را ندارند.

برای کاشت نهال میوه ابتدا باید نکاتی را بیاموزید و با اصول و قواعد کاشت درختان (درختان میوه) آشنا شوید تا در نهایت نتیجه مطلوبی به دست بیاورید.

قبل از کاشت هر درخت میوه باید با شرایط لازم برای رشد و پرورش آن را فراهم کنید. هر میوه شرایط آب و هوایی خاصی را می طلبد که باید به آن توجه شود زیرا برخی میوه ها به سرمای شدید و برخی دیگر نسبت به گرمای شدید حساسند.

مرحله اول باید منطقه و مکان مورد نظر برای کاشت نهال میوه آماده شود.

روش های کاشت نهال:

کاشت نهال معمولا به دو صورت کاشت با بذر میوه و کاشت به وسیله قلمه زنی و پیوند رایج است. کاشت با بذر و هسته میوه روشی طولانی است که به علت زمان بر بودن و داشتن حالتی ریسکی گونه در رسیدن به نتیجه دلخواه کابرد آن چنانی ندارد و بیشتر از روش دوم برای کاشت نهال استفاده می کنند.

ویژگی های درختچه مناسب:

برای قلمه زنی و پیوند به یک درختچه مناسب نیاز داریم. درختچه مناسب باید ویژگی های زیر را داشته باشد؛

پوست درخت حتما باید صاف و عاری از هرگونه آفت، زبری و ضعف باشد. نباید روی تنه درخت یا ساقه های آن آثاری از زخم و یا فرورفتگی و شکستگی باشد.

ریشه درخت باید قوی بوده و توانایی جذب موادغذایی بالایی را داشته باشد. بهتر است درخت شیره دار باشد.

جابه جایی درختچه:

بهترین و مناسب ترین زمان برای جا به جا کردن درخت دو سال بعد از پیوند است.

نکته ای که باید حتما به آن توجه کنید این است که هنگام جداسازی درخت باید ریشه ها را با کمی خاک جدا کرده و بیرون بیاورید تا قادر به ادامه رشد در مکانی دیگر باشد. حفاظت از ریشه ها هنگام جا به جایی بسیار مهم است و نباید در مراقبت از آن کوتاهی کرد. قسمت ریشه های درخت باید در یک گونی محکم بپیچید و کمی هم گونی را مرطوب کنید البته اکر هوا سرد نباشد زیرا در هوای سرد خطر یخ زدگی وجود دارد.

آماده سازی زمین:

برای آماده سازی زمین باید در ابتدا محل مورد نظر را تسطیح کرد. شیب زمین در صورتی که زیاد باشد هنگام آبیاری زمین مشکل ایجاد می کند و همه قسمت های درخت که باید آبیاری شود، آبیاری نشده و ممکن است قسمت های پایینی دچار خفگی شوند. شیب زیاد زمین علاوه بر آبیاری هنگام کوددهی به خاک هم مشکل ساز است و باید به تمامی نقاط به اندازه نیاز کود داده شود.

خاک مناسب:

خاک محل کاشت باید بسیار حاصل خیز و حاوی املاح و مواد معدنی لازم باشد. خاک را باید از مصالح ساختمانی و گچ و سیمان پاکسازی کنید و فقط کود حیوانی همراه با ماسه به خاک بیفزایید. البته باغبانان توصیه می کنند کمی از عمق خاک را برداشته و آن را با ماسه و کود حیوانی و باقی مانده موجودات زنده مثل پوست و مو و… مخلوط کنید تا خاک آغشته به مواد آلی شده و فرایند رشد گیاه را تسریع ببخشد.

بهترین و مناسب ترین خاک برای کاشت نهال خاکی است که رنگ آن تیره تر باشد در حالی که خاک نامناسب به زردی می زند. علاوه بر این برای تشخیص خاک خوب و بد بهتر است مقداری از خاک را در مشت خود بگیرید و فشار دهید، خواهید دید بهم فشرده شده و با ضربه ای از هم پاشیده می شود ولی خاک بد خاکی است که چسبنده باشد و بعد از بهم فشردن از هم جدا نشود.

بعد از این مرحله نوبت به ایجاد یک حفره و گودال برای قرار دادن درخت در آن می شود. نهال را طوری درون خاک قرار دهید تا ریشه در سطح قرار بگیرد و بقیه خاک را با کود مخلوط کرده و روی آن بریزید.

آبیاری:

آبیاری نهال مسئله دیگری است که باید به آن نیز توجه شود. هر درختی متناسب با میوه و آب و هوای منطقه ای که در آن قرار گرفته است نیاز به آبیاری دارد. می توان از روش های مختلف آبیاری با توجه به امکانات در دسترس استفاده نمود که به صرفه ترین و اقتصادی ترین روش، آبیاری قطره ای است.

نور خورشید:

این که درخت به چه اندازه در مقابل نور خورشید قرار بگیرد و تابش مستقیم یا غیر مستقیم به آن بتابد هم در رشد بهتر نهال تاثیرگذار خواهد بود.

مراقبت از نهال:

درخت موجود زنده است و هر نهالی که کاشته می شود مانند هر موجود زنده ای نیاز به توجه و مراقبت دارد تا به نتیجه دلخواهی که مدنظرتان است برساند. باید با هرس کردن و حذف شاخه های پیر و فرسوده به شاخه های جوان کمک کرد تا اجازه رشد بیشتری داشته باشند. هرس کردن هم باید مانند آبیاری و کوددهی در فواصل زمانی معین انجام شود.

برداشت میوه:

هر درخت میوه بعد از گذشت چند سال(این مقدار در هر میوه متفاوت است) شروع به ثمره دهی و میوه دادن می کند و در صورتی که زودتر از زمان مخصوص خود برداشت محصول انجام شود میوه ها نارس بوده و در صورت به تاخیر انداختن برداشت محصول، ممکن است باعث شود میوه ها از بین بروند.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *